Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » Vår verksamhet

Vår verksamhet

Svenska Folkdansringens huvuduppgift är att stödja de lokala föreningarna och deras verksamhet. Det sker i första hand genom att erbjuda utbildningar till ledare inom organisationen, kontakt med olika myndigheter, besvara remisser som berör vårt verksamhetsområde och samarbeten med likasinnade organisationer är också en viktig del i Svenska Folkdansringens verksamhet.

Verksamheten inom Svenska Folkdansringens föreningar är i huvudsak dans, musik, dräkt och slöjd.

Verksamheten som riktar sig till alla åldrar, barn- och ungdomsgrupper samt vuxna, skapar mötesplatser för utbyte av kunskaper och nya kontakter.

Föreningarna aktiverar inte bara egna medlemmar utan bedriver också en omfattande utåtriktad verksamhet med kurser, uppvisningar och festivaler.

Dansen är den grundläggande verksamheten i de flesta av Svenska Folkdansringens medlemsföreningar; folkdans, gammaldans, traditionell dans och ibland historiska danser. Ofta dansar man parvis i en större grupp med till exempel åtta par i en uppställning.

I Svenska Folkdansringen har musiken och sången en viktig funktion. I många föreningar finns det spelgrupper och en del har även körer. Spelmännen är en bärande del vid folkdansföreningarnas träningar, uppvisningar och föreställningar.

I våra föreningar bedrivs också dräktverksamhet. Där kan du få råd och hjälp kring din folkdräkt eller bygdedräkt och många har träffar där man ses och syr tillsammans.

Svenska Folkdansringen ordnar även kurser inom slöjd. Det kan vara silversmide, bandvävning, tenntrådsbroderi, stickning, luffarslöjd eller att snida i trä.

Följ oss!

På sociala medier finns Svenska Folkdansringen  och inspirerar med inlägg, bilder och filmer.

Instagram logotyp   Logotyp Facebook   Youtube logotyp

Läs mer om hur du kan följa oss!