Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hem » På gång

Randiga kjolar och förkläden i rotation

På gång

Barnlek 2023 i Lerum

Barnlek 2023 i Lerum

12-15 juli 2023 går Nordens största folkdansstämma för barn och ungdomar, BARNLEK, av stapeln i Lerum, Sverige.

Du som är 8-16 år är välkommen tillsammans med din ledare, förälder eller annan vuxen. Anmälan öppnar i december 2022.

Läs mer

Zorns folkmusik – konsert

Jeanett Walerholt Rousu och Peter Rousu tillsammans med gäster bjuder på en föreställning med såväl folkmusik som dans.

Lördag 28 maj kl 19.00, Stockholm

”Zorns folkmusik” handlar om konstnären Anders Zorn, Mora (1860-1920), och hans kärlek till folkmusiken. Konserten innehåller musik som man idag, hundra år efter konstnärens död, vet att han lyssnade på, dansade till och själv utövade både med sång och instrument.

Publiken bjuds på låtar som konstnären dansat till i sin fiskarstuga Gopsmor, låtar efter hans favoritspelmän och inte minst – låtar efter Anders Zorn själv.

Läs mer

Digital mötesplats – våren 2022

Välkommen till den digitala mötesplatsen, där vi tillsammans bestämmer träffarnas innehåll!

Under våren 2022 kommer de digitala mötesplatserna utökas med träffar med inriktning för dig som spelman, men alla är naturligtvis välkomna till alla träffar.

LÄS MER

Svenska Folkdansringen 100 år

Svenska Folkdansringens logotyp 100 år

26-28 maj 2022 firas Svenska Folkdansringens jubileumsdagar i Stockholm. Läs mer på sidan https://folkdansringen.se/riks/pa-gang/folkdansringen-hundra-ar

Midsommarfirande – var du än är!

Som vi längtar efter att fira midsommar! I år bjuder Svenska Folkdansringen i samarbete med Kulturens in alla till ett gemensamt firande med hjälp av två filmer.

Folkdansringen kommer att bjuda på midsommarstämning, glädje, sånglekar, dans, musik, dräkter, samtal om midsommar och dess traditioner.

Filmpremiären är den 24 juni kl. 18.00, dagen innan midsommarafton, på Folkdansringens YouTubekanal, webbsida, Facebooksida samt på firamidsommar.se.

Filmen nedan är Folkdansringens föreningars uppvisningar blandat med trevliga samtal kring midsommar. Perfekt att sitta och titta på i samband med en fika eller varför inte ta en svängom.

Filmen nedan innehåller danslekar – så ta tag i barn, barnbarn, familjen, grannen och dansa tillsammans eller själv.

Oavsett om du firar med bara dina närmaste i trädgården hemma, på gården utanför ditt hus eller hemma i vardagsrummet – vill vi att du ska kunna slå på filmerna och dansa med, eller se, lyssna och njuta av härlig musik och känna den där speciella midsommarstämningen.

Bilder Svenska Folkdansringen har använt i samband med Midsommarprojekt 2021 finns längst ner på sidan. Där finns även ett pressmeddelande som har skickats ut.

En midsommarstångssdröm

Datum och tid: 22 juni kl 12.00-13.00, samtalet ligger kvar på Kulturens Facebooksida så att du kan titta på det i efteråt.
Plats: Kulturens Facebooksida

Medverkande: Jonas Ringdahl, Tora Wall, Tommy Kuusela och Maria Björkroth

Midsommarstången är ett av midsommarens mest välkända inslag. Men vad symboliserar den egentligen – sommaren, svenskheten, fruktbarheten eller något helt annat? I ett samtal mellan Tora Wall, Tommy Kuusela och Maria Björkroth får vi höra om midsommarstångens och midsommarens traditioner och historia, symboler och lokala variationer. Hur har det varit och hur är det nu? Samtalet leds av Jonas Ringdahl från Svenska Folkdansringen.
Läs mer på Kulturens hemsida

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT TITTA
Ingen föranmälan krävs.
Se utsändningen via denna länk: https://www.facebook.com/Kulturensbildningsverksamhet

Trevlig midsommar!

Pressmeddelande 2021-06

Midsommarstången, bild från pixabay.com
Dansare från Folkdansgillet Nerkia, fotograf Hans-Arne Hagsten

Firar 100 år

Svenska Folkdansringen firar 100 år, 1920-2020. Läs mer på sidan  Folkdansringen hundra år 2020 - firar 2022