Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Välj en sida

Hem » På gång

På gång

Vi gör något tillsammans – en nystart!

Alla medlemmar i hela landet – kom ut och få en nystart! Tillsammans har vi roligt och kan samtidigt visa delar av vår verksamhet.

LÄS MER

Digital inspirationskväll

Hur gå från Coronastopp till Nytändning av verksamheten?

Välkommen på en inspirationsföreläsning tänkt att ge mod, hopp och inspiration till att ta med oss det som varit in i en angelägen verksamhet framåt.

  • Vad ska vi egentligen göra och vara?
  • Vad ska vi inte längre göra?
  • Vilken känsla vill vi ha i vår verksamhet och hur får vi till det?
  • Hur ska vi möjliggöra för fler att hitta och vara med i vår verksamhet?
  • Hur hittar vi en gemensam väg framåt?
Läs mer

Dansledarutbildning – block 1

Dans & musik- och Barn- & ungdomssektionen erbjuder Svenska Folkdansringens dansledarutbildning block 1.

Kursen är riktad till dig som är ledare eller vill bli ledare för barn, ungdomar och vuxna i folkdans. Kursen riktar sig också till dig som vill utveckla ditt dansande och få möjlighet att fundera kring ditt eget lärande inom dansen.

Läs mer

Digital mötesplats hösten 2021

Vi fortsätter med digital mötesplats under hösten 2021!

Nya och gamla deltagare är välkommen till en digital mötesplats där ni som deltagare bestämmer träffarnas innehåll!

Under höstens träffar kommer fokus att vara på ”Hur startar vi verksamheten igen?” Det ges också utrymme till att diskutera annat beroende på dig som deltar.

Läs mer

Riksbarnläger i Linköping

Är du mellan 6 och 13 år och tycker om att dansa?

Ta då med dig dina danskompisar till vårt barnläger i Linköping. Det kommer bli mycket dans,
pyssel och lekar.

Läs mer

Stipendiatutbildning – vem är framtiden?

Vart är vår organisation på väg?

Under stipendiatutbildningen tittar vi på hur Svenska Folkdansringen fungerar idag och diskuterar hur vår organisation ska fungera i framtiden. Du får också möjlighet att träffa nya vänner, dansa/spela och fundera på hur det går att påverka vår organisation. 

LÄS MER

Midsommarfirande – var du än är!

Som vi längtar efter att fira midsommar! I år bjuder Svenska Folkdansringen i samarbete med Kulturens in alla till ett gemensamt firande med hjälp av två filmer.

Folkdansringen kommer att bjuda på midsommarstämning, glädje, sånglekar, dans, musik, dräkter, samtal om midsommar och dess traditioner.

Filmpremiären är den 24 juni kl. 18.00, dagen innan midsommarafton, på Folkdansringens YouTubekanal, webbsida, Facebooksida samt på firamidsommar.se.

Filmen nedan är Folkdansringens föreningars uppvisningar blandat med trevliga samtal kring midsommar. Perfekt att sitta och titta på i samband med en fika eller varför inte ta en svängom.

Filmen nedan innehåller danslekar – så ta tag i barn, barnbarn, familjen, grannen och dansa tillsammans eller själv.

Oavsett om du firar med bara dina närmaste i trädgården hemma, på gården utanför ditt hus eller hemma i vardagsrummet – vill vi att du ska kunna slå på filmerna och dansa med, eller se, lyssna och njuta av härlig musik och känna den där speciella midsommarstämningen.

Bilder Svenska Folkdansringen har använt i samband med Midsommarprojekt 2021 finns längst ner på sidan. Där finns även ett pressmeddelande som har skickats ut.

En midsommarstångssdröm

Datum och tid: 22 juni kl 12.00-13.00, samtalet ligger kvar på Kulturens Facebooksida så att du kan titta på det i efteråt.
Plats: Kulturens Facebooksida

Medverkande: Jonas Ringdahl, Tora Wall, Tommy Kuusela och Maria Björkroth

Midsommarstången är ett av midsommarens mest välkända inslag. Men vad symboliserar den egentligen – sommaren, svenskheten, fruktbarheten eller något helt annat? I ett samtal mellan Tora Wall, Tommy Kuusela och Maria Björkroth får vi höra om midsommarstångens och midsommarens traditioner och historia, symboler och lokala variationer. Hur har det varit och hur är det nu? Samtalet leds av Jonas Ringdahl från Svenska Folkdansringen.
Läs mer på Kulturens hemsida

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT TITTA
Ingen föranmälan krävs.
Se utsändningen via denna länk: https://www.facebook.com/Kulturensbildningsverksamhet

Trevlig midsommar!

Pressmeddelande 2021-06

Midsommarstången, bild från pixabay.com
Dansare från Folkdansgillet Nerkia, fotograf Hans-Arne Hagsten

Hur Coronapandemin påverkar dig och Svenska Folkdansringen

2020-08-27
Vi kan tyvärr konstatera att påverkan på verksamheten är fortsatt stor. Såhär i slutet av augusti brukar många föreningar starta upp verksamheten för hösten men det ser på de flesta håll annorlunda ut i år. Behovet av att hålla avstånd gör det svårt att ha den vanliga dansverksamheten igång.

Kreativiteten är på många håll stor och det är glädjande att se hur verksamheten ställer om till andra aktiviteter som går att genomföra.

Det är viktigt att försöka behålla gemenskapen i föreningarna men det måste fortsatt ske på ett sätt så att vi alla följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters råd och regler.

För riksorganisationen innebär det bland annat att beslut tagits om:

Läs mer

Folkdansringens rekommendationer kring coronaviruset

2020-03-25
Svenska Folkdansringens riksstämma flyttas fram

Läs mer om nya datum, ny anmälan, stämmohandlingar m.m. här.

2020-03-16
Tänk på risken för spridning av coronaviruset

Till: föreningar, distrikt, anställda och valda riksfunktionärer inom Svenska Folkdansringen

Riksstyrelsen har ikväll (2020-03-16) haft telefonmöte med anledning av coronavirusets spridning. Vi kan konstatera att många föreningar och distrikt redan vidtagit åtgärder för att, med omtanke om varandra, försöka bidra till att begränsa spridningen.

Svenska Folkdansringen hänvisar främst till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men med tanke på att det bland våra medlemmar finns personer som tillhör riskgrupper och därför löper större risk för allvarliga komplikationer om de blir smittade, finns det anledning att vara extra restriktiv med alla slags fysiska möten.

Läs mer

Svenska Folkdansringen

100 år  1920-2020

Mer information klicka här