Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Välj en sida

Hem » På gång

På gång

Svenska Folkdansringens riksstämma

Svenska Folkdansringens riksstyrelse tillsammans med värddistriktet Folkdansringen i Örebro län hälsar dig välkommen till Örebro den 16-17 maj 2020. Vi ser framemot en intressant stämma med givande diskussioner om framtidens organisation.

All information om riksstämman hittar du under rubriken förening/funktionär och därefter riksstämma/rikskonferens och sedan Svenska Folkdansringens riksstämma 2020.

BARNLEK 2020

Välkommen till Mölnlycke (strax utanför Göteborg) 15-19 juli, 2020 och delta i BARNLEK 2020, Nordens största folkdansstämma för barn och ungdomar!

Titta in på www.barnlek2020.se för all information!

Anmälan ska vara gjord senast 15 mars, 2020.

De svenska samdanserna hittar du här.

Livstycken och västar i folkligt dräktskick

Fördjupning av dräktskicket i Toarp
Textilmuseet, Borås 28 – 29 mars 2020

Svenska Folkdansringens dräkt och slöjdsektion och Textilmuseet i Borås hälsar dig välkommen till föreläsningar som behandlar dräkthistoria, utvecklingslinjer och lokala variationer i hela landet samt demonstrationer, visning av äldre plagg och diskussioner. Livstycken och västar står i centrum. Fördjupad presentation av dräktskicket i Toarp, Västergötland.

Läs mer

Folkdansrörelsens Gröna boken danser

Dans- och musiksektionen bjuder in till en dagkurs om Folkdansrörelsens Gröna boken danser, lördagen den 15 februari. Kursen är ett samarbete med Värmländska Folkdansringen.

Under kursen diskuterar vi olika syn på folkdans/folklig dans inom folkdansrörelsen och 1970-talets och dagens nyfolkliga rörelse. Vad är folklig danstradition, och hur förhåller sig folkdansrörelsens tradition till den?

Givetvis dansar vi också, bl.a. Fryksdalspolska, Fyrmannadans, Schottis i turer, Snurrebocken, Västgötapolska, Östgötapolska, kanske Daldans.

Anmäl dig senast den 31 januari. Tryck på läs mer för mer information och hur du anmäler dig!

Läs mer

Svenska Folkdansringen

100 år  1920-2020

Mer information klicka här