Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » Bli medlem

Bli medlem i Svenska Folkdansringen

Den magiska känslan när dans, musik och rytm ger en oförglömlig upplevelse är verkligen lön för mödan. Det är då man mår bra, riktigt bra. Känslan kan också komma när man musicerar, täljer i trä, syr dräktdelar eller annat. Möjligheterna är många.

Dansen är den grundläggande verksamheten i de flesta av Svenska Folkdansringens medlemsföreningar; folkdans, gammaldans, traditionell dans och ibland historiska danser. Ofta dansar man i par i en större grupp med till exempel åtta par i en uppställning.

Musiken är mycket viktig för att dansen ska fungera bra. Många danser hör ihop med speciell musik. Gammal spelmansmusik från olika byar eller speciell musik för en dans med bestämd koreografi.

Folkdräkt eller bygdedräkt är också en av våra hörnstenar. Vi använder den i många olika sammanhang, lär oss själva och lär ut till andra, hur man syr upp en egen dräkt.

Det är inte bara hantverk som sömnad, vävning eller stickning som medlemmarna ägnar sig åt i Svenska Folkdansringens föreningar; även silversmide, luffarslöjd, tälja i trä och tenntrådsbroderi förekommer.

Gamla ringlekar och sånglekar används idag som familjeaktivitet inför jul och midsommar i första hand. Där kan alla delta i samma lekar, oavsett om man är duktig eller helt nybörjare, gammal eller ung.

Föreningar och distrikt