Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » Bli medlem » Så här blir du medlem

Så här blir du medlem

Medlem i Svenska Folkdansringen blir du genom att gå med i en av våra föreningar.

Som medlem kan du delta i föreningens verksamhet, det kan vara träningar, resor, kurser, möten och fester. Du kan påverka din förening och ditt distrikt vid årsmöte och medlemsmöten.

När du blir medlem i en av våra föreningar, blir du också medlem i det distrikt inom Svenska Folkdansringen som föreningen geografiskt tillhör samt i riksorganisationen Svenska Folkdansringen.

Distrikten och riksorganisationen anordnar evenemang och kurser som är större eller mer specialinriktade på ämnen som kanske en enskild förening inte har möjlighet att genomföra.

Medlemsavgiften betalas till respektive förening och avser medlemskap i hela organisationen. Avgiften gäller för ett helt kalenderår; januari till december.

Från riksorganisationen Svenska Folkdansringen får du som är medlem även:

  • Tidningen Hembygden, som bevakar och gör reportage från folkdans- och folkmusikevenemang och även artiklar om dräkter och hantverk.
  • Kollektiv försäkring som ersätter personskador, dräkt- och instrumentskador vid aktiviteter och resor i föreningens regi.
  • Medlemsrabatt på varorna i Folkdansringen shop.
  • Möjlighet att hyra övernattningsrum i Folkdansringens Hus i Stockholm.
  • Möjlighet till kurs- och seminarieutbud inom riksorganiation och distrikt, ofta till rabatterat pris.
  • Medlemskapet ger möjlighet att påverka den demokratiska processen både i distrikt och riksorganisation.

Det går även att bli stödjande medlem, direktansluten till Svenska Folkdansringens riksorganisation. För mer information kontakta Svenska Folkdansringens rikskansli.

 

Föreningar och distrikt