Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » Midsommarfirande – var du än är!

Som vi längtar efter att fira midsommar! I år bjuder Svenska Folkdansringen i samarbete med Kulturens in alla till ett gemensamt firande med hjälp av två filmer.

Folkdansringen kommer att bjuda på midsommarstämning, glädje, sånglekar, dans, musik, dräkter, samtal om midsommar och dess traditioner.

Filmpremiären är den 24 juni kl. 18.00, dagen innan midsommarafton, på Folkdansringens YouTubekanal, webbsida, Facebooksida samt på firamidsommar.se.

Filmen nedan är Folkdansringens föreningars uppvisningar blandat med trevliga samtal kring midsommar. Perfekt att sitta och titta på i samband med en fika eller varför inte ta en svängom.

Filmen nedan innehåller danslekar – så ta tag i barn, barnbarn, familjen, grannen och dansa tillsammans eller själv.

Oavsett om du firar med bara dina närmaste i trädgården hemma, på gården utanför ditt hus eller hemma i vardagsrummet – vill vi att du ska kunna slå på filmerna och dansa med, eller se, lyssna och njuta av härlig musik och känna den där speciella midsommarstämningen.

Bilder Svenska Folkdansringen har använt i samband med Midsommarprojekt 2021 finns längst ner på sidan. Där finns även ett pressmeddelande som har skickats ut.

En midsommarstångssdröm

Datum och tid: 22 juni kl 12.00-13.00, samtalet ligger kvar på Kulturens Facebooksida så att du kan titta på det i efteråt.
Plats: Kulturens Facebooksida

Medverkande: Jonas Ringdahl, Tora Wall, Tommy Kuusela och Maria Björkroth

Midsommarstången är ett av midsommarens mest välkända inslag. Men vad symboliserar den egentligen – sommaren, svenskheten, fruktbarheten eller något helt annat? I ett samtal mellan Tora Wall, Tommy Kuusela och Maria Björkroth får vi höra om midsommarstångens och midsommarens traditioner och historia, symboler och lokala variationer. Hur har det varit och hur är det nu? Samtalet leds av Jonas Ringdahl från Svenska Folkdansringen.
Läs mer på Kulturens hemsida

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT TITTA
Ingen föranmälan krävs.
Se utsändningen via denna länk: https://www.facebook.com/Kulturensbildningsverksamhet

Trevlig midsommar!

Pressmeddelande 2021-06

Midsommarstången, bild från pixabay.com
Dansare från Folkdansgillet Nerkia, fotograf Hans-Arne Hagsten