Dags för skjorttvätt !

Ja, då var det dags för lite persedelvård. Tvätta skjortor och putsa dräktsilvret. Pingstbesök och nationaldag kom tätt i år. Det var Danmarks tur att vara värdar i denna gången. Besöket innehöll lite av varje. Bl. annat ett postlöp vilket innebar en promenad med olika uppgifter. En av uppgifterna gick ut på att några skulle trä ett par strumpbyxor på huvudet och i benen som hängde framför ansiktet låg det var sin potatis. Sen gällde det att försöka välta ikull flaskor med de dinglande strumpbenen. Gert-Inge var bra på detta !

Vi fick också en intressant guidad tur i Dragör, iklädda folkdräkter med regnkappor utanpå. Dansuppvisningen  fick vi ställa in pga. vädret. Vi dansade istället för varandra på kvällen, innan vi avnjöt riktigt smarriga smörrebröd och därefter dansade vi med varandra hela kvällen, med avbrott för kaffe och tårta. På hemresedagen stannade vi vid Norrvikens trädgårdar eftersom solen sken så vackert.

Dagen därpå var det dags att ladda om för nationaldagen. Vi dansade på Tumberg i Vårgårda och i Nolhaga, Alingsås. Efteråt gick vi ut och åt allesammans. Vädret var riktigt fint !

Nu har vi tre dansträningar kvar innan midsommar och det är många danser som skall finslipas. Men vi kämpar på !

Inger.