Vilka är vi?

Varje torsdagskväll dansar vi och det blir många felsteg och skratt innan vi får ordning på danserna. Midsommarafton är årets höjdpunkt, då dansar vi på olika ställen runt omkring Alingsås från morgon till kväll.

Folkdansgillets dansare och spelmän

Varannan pingst har vi haft vänortsbyte, då träffar vi norrmän från Lilleström i Skedsmo kommun och danskar från Amager som ligger alldeles utanför Köpenhamn. Vi turas om att vara värdar. Vi har även haft utbyte med Finland, Estland, Frankrike och Wales. Några danspar har varit i svenskbygderna i USA och dansat tillsammans med andra dansare från Västergötland.

De flesta av oss är gammaldansare från början. Därifrån är steget inte långt, folkdans är lite mer varierande. Det är alltid trevligt när det börjar någon ny i föreningen. Det behövs om den ska leva vidare.

Så välkommen du som är danssugen. Är det så att du dansar folkdans i en närliggande förening så kom gärna och hälsa på oss en tosdagskväll. Vår danslokal är inte så stor, men några extra par får vi nog alltid plats med. Slå en signal innan till vår dansledare

Dansledare

Folkdansgillet fyllde 80-år 2020. Vi började firandet med en resa till Falkenberg för att se Falkenbergsrevyn. Det var en trevlig och rolig revy och innan föreställningen åt vi en god middag. Styrelsen hade även bestämt att laget skulle fira jubiléet en kväll under hösten. Detta har inte gått att genomföra på grund av pandemirestriktionerna.