Luggudegillet bildades 1928 med folkdans och musik på programmet. Vi dansar folkdans, gillesdanser och pardanser som vi också uppträder med vid olika arrangemang. Vi har en livaktig ukulelesektion och vi har egna vävstolar som medlemmarna disponerar. På programmet finns också fester och andra gemensamma arrangemang som är mycket uppskattade..

Dansa med oss!

Du är välkommen till oss

Vi dansar pardanser och uppställningsdanser i vår egen gård Brunnsberga.
Att röra sig till musik är både hälsobefrämjande och trevligt. När Corona-situationen tillåter att vi återstartar dansverksamheten är du välkommen att prova på att dansa tillsammans med oss! Du blir väl omhändertagen och vi hjälper dig. 

Hyr Festlokal med atmosfär

04 18_0013
Du kan hyra vår danslokal till fest. Rymmer upp till 50 sittande gäster.

Vill du bli medlem?

 Kontakta oss via vår E-post: luggudegillet@folkdansringen.se eller använd vår kontakttelefon 0730 98 35 00

Vill du spela ukulele eller beställa en spelning med "Happy Strings"?

Ny omgång: Barndans

AKTUELLT

Det ska vi fira!
I år har Luggudegillet flera anledningar att fira. Det är 95 år sedan föreningen grundades, det är 80 år sedan vi började dansa på Tillflykten och för 50 år sedan började vi dansa på Brunnsberga som vi numera äger och förvaltar. Vi kommer ha flera olika arrangemang på Brunnsberga för att fira vårt jubileum så håll utkik här och på vår facebooksida.
Vi ingår i Svenska Folkdansringen och tillhör Skåne-Blekinge distrikt.                           Vi samarbetar med Kulturens Studieförbund