Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » På gång » Folkdansringen hundra år » Jubileumsdagarna i Stockholm

Jubileumsdagarna i Stockholm är framflyttade

Vi firar 100 år senare, men inte i år.

Intet är som väntans tider, som vår medlem Erik-Axel Karlfeldt skrev för över 100 år sedan. Detta gäller också Folkdansringens 100-års jubileumsfirande.

När våren kom såg vi alla fram emot sommarens fester och firandet i Stockholm. Men med våren kom också ett Coronavirus som lamslog hela Sverige. Inga verksamheter kunde göras.

Vi hoppades att detta inte skulle slå på sommarens aktiviteter. Tyvärr gjorde den det och vi tänkte att om vi skjuter upp vår firande till i oktober så ska väl viruset försvinna.

Men nu startar hösten och viruset är kvar och verkar bli så ett tag till i den omfattningen som gör att vi inte kan fira vårt organisation i höst heller.

Riksstyrelsen har därför beslutat att skjuta upp vårt firande till ett senare tillfälle. I detta läge är det ju ingen som vet när det kan ske på exakt datum. Allt beror på myndigheternas rekommendationer.

Vi hoppas ju självklart att det ska ske under 2021 och så fort vi får klarsignal att det går att träffas utan risk så kommer vi att meddela datum för firandet.

Sköt om dig och njut av höst och vinter även om det inte blir fest. Det kommer en vår och sommar nästa år också.

Hälsningar
Riksstyrelsens arbetsgrupp för 100-årsjubiléet

P.S. När man skulle fira Stockholms 700 års-jubileum 1952 , så sköts den upp till 1953 därför att OS i Helsingfors skedde 1952 och deras OS-värdskap hade skjutits upp från 1940. Så viktiga händelser har skjutits upp förr. D.S.

Har du frågor kring 100-årsjubileumsåret maila 100ar@folkdansringen.se 

 

Historik

Svenska Folkdansringen bildades 1920 för att i första hand kunna erbjuda organiserad dans för ungdomar. Verksamheten och spridningen har sedan dess vuxit och föreningarna finns spridda över hela landet med verksamheter för alla åldrar.

Läs mer om Svenska Folkdansringens historik