Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » På gång » Folkdansringen hundra år » Budkavledansen

Budkavledansen

Svenska Folkdansringen har skapat en ny pardans som ska gå genom Sverige från distrikt till distrikt för att slutligen visas upp under jubileumsdagarna i Stockholm. Dansen är komponerad av Stig och Helen Eriksson.

Dansen får inte skrivas ner och inte filmas. Det blir ungefär som viskleken. vi får se vad som var början och hur det blev i slutet.

Budkavledansen går nu runt i Sverige i två svängar, en norrgående och en södergående.

Norra svängen: Västmanland, Värmland, Dalarna, Jämtland-Härjedalen, Övre Norrland, Ångermanland, Medelpad, Hälsingland , Gästrikland, Uppland och Stockholm.

Södra svängen: Östergötland-Holaveden, Småland-Öland, Blekinge, Skåne, Halland. Göteborg, Bohuslän-Dal, Västergötland, Örebro, Sörmland, Gotland och Stockholm.

Kunde du inte vara med när dansen var oss er eller vill vara med när dansen kommer till er, ta kontakt med ordföranden i ditt distrikt för mera information.

Beskrivningen av dansen (originalet) kommer att publiceras i Hembygden nr 3/2020.

Historik

Svenska Folkdansringen bildades 1920 för att i första hand kunna erbjuda organiserad dans för ungdomar. Verksamheten och spridningen har sedan dess vuxit och föreningarna finns spridda över hela landet med verksamheter för alla åldrar.

Läs mer om Svenska Folkdansringens historik