Folkdansstipendium till unga i Medelpad

Hampus Bergström, Klara Andersson, Klara Michold, Lovisa Mannela och Maria Michold är fem ungdomar från Skönsborgs Folkdansgille som får stipendium av Svenska Folkdansringen för att kunna delta i kursen Skapa Folkdans.

Skapa är ett nytt och spännande koncept där inspirationen till kursinnehållet är hämtad från yrkesdansarens vardag och från olika folkdansutbildningar i Sverige och Norden. Skapa Folkdans är en kurs i dansträning med inriktning mot scen.
Under de tre kursdagarna får deltagarna träffa några av Sveriges mest etablerade dansare, musiker och pedagoger och tillsammans med dem prova på olika sätt att träna folkdans för att bli en skcikligare, starkare och mera mångsidigare dansare. Deltagarna får också prova olika metoder för scenisk gestaltning.

Kursen hålls på Eric Sahlströms Institutet den 15-17 mars 2013. 
För mer information om kursen.

 

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | Webbansvarig | Nyheter | Folkdansstipendium till unga i Medelpad