Ett musikliv för alla!

EttMusikliv logga
Det är hög tid att reformera musikpolitiken och säkerställa mångfalden i musikutbudet.

Anslagen speglar inte nutidens musikliv

Många arbetar med musik, än fler utövar – alla lyssnar. Människor vill också i högre grad höra olika former av musik. Idag går drygt 90 procent av de medel som stat, regioner och kommuner satsar på musik till institutioner, som sedan länge säkerställt att viss musik kan spelas med regelbundenhet. Det är bra och ska värnas. Men hälften av den musik som möter Sveriges konsertpublik spelas utanför institutionerna.

Läs mer...

"Sverigedemokraterna äger inte vår folkliga tradition"

Många folkdansare och folkmusiker känner sig främmande inför de politiska krafter som vill lägga beslag på det som kallas vårt kulturarv, menar Bert Persson, lektor i folkdans vid Dans och Cirkushögskolan

Läs hela artikeln ur Fotnoten - Lärarförbundets facktidning

Använd inte vår verksamhet som slagträ!

Folkdansringen förespråkar ett starkt stöd för arbetet med att ”främja ett levande kulturarv som bevaras, används och utvecklas” (det statliga kulturpolitiska målet).

Vi har noterat att Sverigedemokraterna vill satsa stora resurser på arbetet med det svenska kulturarvet bland annat genom att stödja folkdans och folkmusik och samtidigt minska stödet till kulturyttringar som enligt partiets synsätt syftar till att provocera och chockera.

Läs mer...

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen