Stipendium och bidrag

Folkdansringen har s k ändamålsbestämda medel varifrån våra medlemmar kan söka bidrag. Vi har också sammanställt en lista med allmänna fonder som vi rekommenderar våra medlemmar att söka stipendium/bidrag från. Besök dokumentbiblioteket för mer information om dessa.

Kort beskrivning av våra ändamålsbestämda medel

  • Gustaf Karlssons minnesfond har till ändamål att i första hand lämna stipendier till utbildning av goda ledarkrafter i folkdans.
  • Eric Ströms Hedersgåva kan användas till utdelning av stipendier för att stimulera ledare- och försöksverksamhet bland handikappade som genom Folkdansringens verksamhet kan beredas en inspirerande kontakt med medmänniskor och ökad kunskap om svensk folklore.
  • Dansa Ungdoms medel ska fördelas som bidrag till att genomföra särskilda aktiviteter för åldersgruppen 13-25 år inom dans- och musikområdet.
  • Flera stora externa fonder och stiftelser kräver, att föreningen är ansluten till en riksorganisation, för att medel ska kunna beviljas.

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | Sök stipendium och bidrag