Hitta ditt midsommarfirande på www.firamidsommar.se

Midsommar är blommor i håret, sill och potatis, dryck, goda vänners sällskap och dans kring midsommarstången.

På midsommar vill man uppleva det traditionella firandet med folkmusik, dans, lekar kring stången och vackra dräkter. Folkdansringens föreningar erbjuder allt detta och därför har vi samlat var du kan hitta ditt närmaste midsommarfirande på www.firamidsommar.se
Många barn ser fram emot denna dag med stor förväntan. Som förälder vill man gärna föra traditionen med midsommarfirande vidare och även för många äldre är firandet viktigt. Folk i alla åldrar samlas kring midsommarstången.
Svenska Folkdansringens föreningar har fullt upp hela midsommarhelgen med uppvisningar och lekledningar runt midsommarstången. Vi älskar midsommarfirandet och deltar med liv och lust tillsammans med alla som vill vara med!

Läs mer...

Kulturministern tar emot Handlingsplanen

1983cfddHandlingsplan för traditionell musik och dans beskriver hur folkmusik och dansvärlden ser på möjligheter och hot för folkmusik och dans i Sverige.

Det finns en otrolig kraft i kulturen och den är kanske starkast inom den folkliga kulturen. Den finns djupt rotad i hela landet oavsett om det är i större städer eller på landsbygden.

Läs mer...

Ideell Kulturallians - nätverk för kulturlivets ideella organisationer

Ideell kulturallians består av ett 50 tal organisationer. Nätverket som nyligen har bildats vill lyfta fram sina medlemsorganisationers verksamhet och synliggöra all den kraft och det mervärde som vi skapar på mötesplatser i hela Sverige.

Läs mer...

Nytt studieförbund och ny verksamhetsledare

Det behövs ett studieförbund med fokus på kulturområdet och ett sådant, Kulturens bildas den 1 juli. Vi vill göra det möjligt för människor att tillsammans uttrycka sig – oavsett det handlar om musik, dans, bild eller teater.

Läs mer...

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen