Egen webbplats

Vi erbjuder distrikt och föreningar gratis yta (100 MB) på vårt webbhotell för sin webbplats. Distriktet/föreningen får en egen subdomän till folkdansringen, exempelvis www.folkdansringen.se/Gastrikland.

Skicka ansökan till kansliet, se blankett till höger. Information om användarnamn och lösenord och inloggning skickas ut med vanlig post.

Distrikt/förening ansvarar själv för uppdatering och innehåll på sin webbplats. Kansliet erbjuder support vad gäller hjälp med upprättande av konto.

Rutin för behörighetstilldelning

För att säkerställa att inte obehöriga skaffar sig tillgång till enskilt distrikts eller förenings webbplats hanterar kansliet behörighet (konto och lösenord) enligt följande:

  • Ange den person som ska vara behörig att uppdatera webbplatsen. Kansliet har en lista med behörig person för respektive distrikt/förening. Uppgift om konto och lösenord skickas bara till denna person.
  • Den behöriga personen kan sedan, efter distrikts/förenings interna beslut, dela ut uppgifterna till fler personer inom föreningen.
  • Vill distrikt/förening ändra behörig person, ska detta beslutas på ett möte inom föreningen.
  • Kansliet uppdaterar listan över behöriga personer endast efter att distrikt/förening skickat in ett justerat protokoll.

FTP-inställningar

Värd: ftp.folkdansringen.se eller 195.74.38.22

Användarnamn: ditt_användarnamn

Lösenord: ditt_losenord

Port: 21 (automatiskt i de flesta program)

Lösenordsskydd

Vill ni lösenordsskydda en mapp på ert konto, för exempelvis medlemmar hjälper vi er med detta.

Rekommenderad programvara

Vi rekommenderar FileZilla för filöverföring och SeaMonkey för innehållshantering. Du laddar ner programvarorna från respektive hemsida.

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | Egen webbplats