Kontakt

Yvonne Eriksson
Sammankallande
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
011-28 47 47
Ladda ner informationen som: vCard

Annan information

Jag började att organiserat dansa gammaldans i mitten av 70-talet några år efter det att jag flyttat till Skärblacka (utanför Norrköping). Inte långt efter kom jag att få vara med och bilda ett nytt folkdanslag som kom att heta Orgagillet.

Under åren som gick fortsatte engagemanget och i mitten av 80-talet stod jag där, efter att ha genomgått en stegutbildning för dansledare, som dansinstruktör i föreningen. Från slutet av 80-talet fungerar jag även som spelman såväl till vissa dansträningar som till föreningens uppvisningar.

I mitten av 90-talet blev jag invald i Dans - och Musiksektionen i Östergötland Holavedens Distrikt. Efter en omorganisation på 2000-talet togs denna sektion bort och i stället bildades en Utbildningssektion som har att jobba med all utbildning i distriktet för ledare och övriga funktionärer inom dans, musik, dräkt, slöjd, matkultur och administration. Idag är jag sammankallande i Utbildningssektionen och styrelsemedlem.

Jag dansar även i dansgruppen Östgötamix.

Att nu tillsammans med duktiga människor få jobba på riksnivå inom DM känns väldigt inspirerande. Jag ser fram emot att få vara med och forma morgondagens Folkdansring!

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen