Folklig kultur för barn och unga

Projektet arbetar med att bygga ut barn och ungdomsverksamheten så att alla distrikt kan erbjuda verksamhet för barn och unga.
2011 kommer vi att arrangera en riksträff. Formen för denna kan vara läger, seminarium,, kurs eller annat. 2012 kommer vi att arrangera en ungdomsstämma i anslutning till riksstämman.

Vi kommer också att ta initiativ till att anordna ett Ethno - dansläger. Det är ett sätt att lyfta betydelsen av folkdans och erbjuda möjligheten att på samma sätt som inom folkmusiken vidga kontaktytan med ungdomar i andra länder.

Inom projektet ryms också stöd till regionungdomslag. Projektet har i uppdrag att leda utvecklingen av detta i samarbete med sektionerna och distrikten.  Särskild uppmärksamhet skall projektet rikta mot barn och unga med särskilda behov och kontakt med de nordiska länderna.

Genom denna verksamhet bland barn och unga skall vi sprida kunskap om danslekar, folkdans och folklig dans. Verksamheten ska också syfta till att utveckla goda sociala relationer.  På så sätt kan vi också följa barnkonventionens krav om att ge barn och unga tillgång till viktig kunskap om sig själva, sitt kulturarv och sin hälsa.

Projektansvarig

  Ingela Thalén

Kontakta oss

Torggatan 3
112 65 Stockholm

Tel: 08-695 00 15 (mån – tors 10:00 – 15:00) OBS! Under juni, juli och augusti varierar kansliets öppettider,

Fax: 08-695 00 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kort om Folkdansringen

Svenska Folkdansringen värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen

Start | Avslutade