Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hem » Nordring 2023

Nordring är en inspirationskurs och kulturutbyte för ungdomar i åldern 18-25 år. Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dig i våra nordiska folkdans- och folkmusiktraditioner tillsammans med jämnåriga, dela med dig av dina svenska erfarenheter och samtidigt få lära dig mer om våra nordiska grannländers traditioner. Tillsammans med deltagarna från de olika länderna kommer du att skapa mysiga sångstunder, roliga danskvällar, uppleva Bornholms fantastiska natur och träna dina språkkunskaper. Missa inte!

Under Nordring kommer du som deltagare att få uppleva på vilka sätt den nordiska kulturen både liknar och skiljer sig åt. Hur ser de nordiska folkdans- och folkmusiktraditionerna ut? Vad har vi för likheter och skillnader i traditioner och språk ? Kursen arrangeras under påskhelgen året före NORDLEK-stämman, turvis i de nordiska länderna.

Detta förväntas av dig under kursen;
Du ska kunna förmedla och undervisa i folkdans, folkmusik och/eller folkvisor från Sverige.
Du ska kunna berätta om svenska påsktraditioner.
Deltagarna från Sverige ska kunna lära ut 10 svenska folkvisor.

Tid: 6-10 april 2023
Plats: Team Bornholm Ferieby i Hasle
Pris: 1500 DK. Det inkluderar allt utom resa till och från Rönne, Bornholm. (det ordnas gemensam buss mellan Rönne och Hasle)
Anmälan: senast till 20 december 2022 till bu@folkdansringen.se
Ansökan: Svenska Folkdansringen får skicka 6 ungdomar i åldern 18-25 år därför vill vi att du skickar en ansökan där du berättar:

  • om din bakgrund och erfarenheter som dansare eller musiker och
  • varför du vill vara med på Nordring

Frågor: Har du ev några frågor skicka ett e-post till bu@folkdansringen.se

Andra upplysningar om kursen:
Nordring är ett alkoholfritt arrangemang, man får resa hem omedelbart om man nyttjar alkohol eller droger under kursen. Kursen arrangeras endast om minst 3 länder eller självstyrande enheter har deltagare:

Välkommen önskar
Dans Danmark, Folkedans