Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Välj en sida

Hem » Stipendiatutbildning – vem är framtiden?

Vart är vår organisation på väg?

Under stipendiatutbildningen tittar vi på hur Svenska Folkdansringen fungerar idag och diskuterar hur vår organisation ska fungera i framtiden. Du får också möjlighet att träffa nya vänner, dansa/spela och fundera på hur det går att påverka vår organisation. 

När du har gått stipendiatutbildningen i Folkdansringens regi har du förtur på platserna till Nordring, som är ett ungdomsläger tillsammans med de nordiska länderna.Till detta läger har Svenska Folkdansringen möjlighet att skicka endast fyra ungdomar från Sverige.

Stipendiatutbildningen innehåller tre fysiska träffar, en i oktober, en i februari och en i september. Däremellan sker ett antal digitala träffar. Utbildningen avslutas i samband Riksstämman 2022. Stipendiatutbildningen vänder sig till ungdomar mellan 15-25 år som är medlemmar i Svenska Folkdansringen.

Var med och tänk för framtiden!


Praktisk information: Vi som arrangerar Stipendiatutbildningen är Folkdansringens Barn- och Ungdomssektion.

Anmälan: Senast den 15 september 2021. Länk till anmälan.

Pris: 3750:-/person. I priset ingår ledare, material, mat för alla kurshelger och masslogi. Även anmälningsavgiften till Riksstämman ingår. Ett tips är att kanske distrikt och förening kan gå ihop för att stötta ungdomarna ekonomiskt med avgift och resekostnad.

Träff 1: Oktober 2021 i samband med BU-sektionens barnläger.

  • Möta: Under denna helg får de träffa aktiva barn och unga.
  • Innehåll: Hur planeras ett läger, förberedelser, praktiska tips och mycket dans utlovas (om intresse finns). Under denna helg tittar vi också på hur Folkdansringens organisation är uppbyggd med både föreningar, distrikt och riks.

Träff 2: 5–6 februari 2022 i samband med BU-sektionens kurs DansForum.

  • Möta: Under denna helg får de träffa aktiva ledare.
  • Innehåll: Vad behövs för organisationen och ledarna i organisationen i framtiden? Här ska vi prata nya idéer och ta hjälp av ledarnas erfarenheter.

Träff 3: September 2022 i samband med Svenska Folkdansringens Riksstämma.

  • Möta: Här får de träffa Folkdansringens riksstyrelse, sektionsmedlemmar och representanter från alla distrikt.
  • Innehåll: Deltagande vid Riksstämman och dess kringarrangemang. Stipendiaterna brukar få en egen stund med riksstyrelsen för att få information och få möjlighet att ställa frågor.

Digitalt möte: Ett tillfälle under november/december 2022 och ett tillfälle under mars/april och ett tillfälle under augusti 2022 (datum bestäms av deltagarna).

  • Möta: Den egna stipendiatgruppen och en ledare.
  • Innehåll: Bland annat förberedelser inför Riksstämman.

Kursansvarig: Nathali Willman, nathali.willman@folkdansringen.se