Heimdalsnytt!
Senast ändrad:   2020-10-02 13:22


Datum

Nytt från webbmastern.....

2/10 Höstens corona-distans program infört på hemsidan.
30/5 Midsommarprogrammet är på plats.
Se även program för Ö-resa på medlemssidorna.
27/5 Heimdals bilderna från 17:e maj ligger på medlemssidorna. Tack till Emmy för fotografering och Mats för editeringen.
17/5 Ikväll 17 Maj 18.30 är det fotografering i folkdräkt. Vi hoppas på vackert väder
30/8 Uppdaterat aktivitetslistan inför hösten.
13/11 Kalendern är nu uppdaterad och nya foton inlagda under medlem/foto. Årets avslutning blir den 25:e November. Välkomna!
13/8 Kalendern för hösten är nu uppdaterad. Lördagen den 23.e blir det en resa till Halland som Gunni och Åhsa så förtjänstfullt har arrangerat. Fredagen den 5:e september är höstens första danskväll och alla är välkomna precis som vanligt. Tyvärr får jag själv ta det lugnt ett tag pga en krossad knäskål men jag kommer igen!
20/11 Heimdals lyckades uppnå en andraplats i tävlingen pumpen.
Frågorna finns här

Grattis till bronset alla som deltog!

1/1 Hemsidan är nu uppdaterad inför det nya året med ny almanacka och nya bilder. Fredag den 11.e så börjar vårterminen och jag hoppas alla möter upp för att kompensera allt stillasittande i julen.
15/4 Nu är våren på gång och det rycker säkert i dansbenen. Passa på att ta en runda ner till Nordengården och dansa.
Jag hittade en fin almanacka från Göteborgsdistriktet som ni kan skriva ut:
Folkdans-almanacka(i PDF format)
23/1 Nu har vi kommit igång igen med dansen efter juluppehållet. Styrelsemötet i fredags gick som smort och alla var nöjda tror jag. Åke pratade lite om att man kan se dans på "youtube". Därför har jag lagt in lite länkar på länksidan till just detta. Tryck på länkar på förstasidan.
13/7 Nu är det sommar och semestern börjar närma sig. Det är bara att njuta av friheten och det goda vädret hoppas jag. Vårt senaste framträdande var på Långedrag den 6 Juli och då firade vi midsommar ! Det gick jättebra och en och annan i publiken hängde på. Det blev många bra bilder så jag har lagt in dom bästa på startsidan. Se och njut av en fin kväll på västkusten.
17/1 God fortsättning på det nya året! Inför årsmötet som är nu på fredag, så har jag passat på att piffa upp hemsidan med lite nya bilder från midsommardansen.
Lennart Lindgren har kommit med på en jättesnygg bild. Se denna blogg med Göteborgsbilder.
Vi ses!
8/2 Jag fick ett mail idag om att årets ö-resa var bestämd till Kållandsö. Det blir en bussresa med en övernattning i närheten av Läckö slott den 22- 23:e augusti. Anmälan sker innan den 30:e april till Gunni eller Lennart B.
Bra jobbat av kommittén !
Som vanligt finns mer information på våra medlemssidor.
Glöm inte att anmäla dig snarast !
29/11 Heimdals Bygdegille kom på delad första plats i tävlingen Pumpen. Vi ligger i täten som vanligt, bra jobbat!
Resultaten på IOGT:s sida är inte på plats ännu men enligt säker källa så ligger vi i topp.
Se resultaten här.

Här är de rätta svaren.
26/10 Nu på fredag den 31 oktober kommer vi ha ett tema på vår träningskväll i Nordengården.Vi kallar den "När och fjärran" vilket kommer att innebära att kvällens danser kommer från andra länder än Sverige. Det kan vara grannländer eller länder lite längre bort, vi får se!
Alla kommer att känna sig som nybörjare eftersom det är danser vi aldrig eller i alla fall inte på mycket länge har dansat.
Katrin och jag som håller i dansaktiviteten skulle bli jätteglada om du tycker det här låter så kul att du kommer och dansar tillsammans med oss. Ju fler, desto roligare!
Känn dig varmt välkommen till en lite annorlunda fredagskväll så här i höstmörkret.
Hälsningar
Eva-Lisa
P.S.
Har du någon kompis som också vill vara med så är han/hon naturligtvis också välkommen
17/10 Jag hade turen att vara med på  Nordengårdens/Heimdals öppet hus kväll. Massor av trevliga danser och trevliga männinskor. Tack Eva-Lisa för en jättebra dansledning både på svenska och engelska !
27/6 Midsommar och midsommardagens program kunde genomföras nästan helt enligt schemat. Tack och lov så finns det vädertåliga barn och föräldrar med regnkläder och stövlar !
Jag kommer inte med på ö-resan , men jag hoppas ni som skall med får en trivsam resa till Gotland.
24/3 Nu har vi fått resultatet från tävlingen "Musikleken 2008"som vi har deltagit i under början av året. En delad fjärdeplats blev det. Nu hoppas jag bara att vi blir lika bra på att dansa !
Jag har passat på att designa om hemsidans förstasida lite grand. Det var ju en och annan snöig dag på Påsken i år.
5/12 Nu är rättningen av tävlingen "Pumpen" klar och då säger jag: Grattis Heimdals Bygdegille till en 3:e-placering
i Pumpen 2007 !
17/11 Tävlingen "Pumpen" genomfördes under veckan och Heimdals ligger på en preliminär 36:e plats. Man kan inte vinna varje år !
Placeringslista       "Pumpens" hemsida
12/9 Hej hopp som Susanna säger, nu har vi startat våra höstaktiviteter i Nordengården. Två träningar har vi redan haft så höstterminen är i full gång redan. Närmast på tur är stora  biljettuppåkarbesöket på Liseberg söndag den 16:e kl 15:00 och jubileumsbesöket i Århus. Läs mer om detta på hemsidan under rubrik "aktiviteter". Som vanligt har jag satt in lite nya bilder här bredvid och kanske är du med på en bild.
26/6 Det börjar närma sig Ö-resa för några i Heimdals Bygdegille. Programbladet är infört på Medlemsidorna. Glöm nu inte lakan handdukar och badkläderna!
19/3 Det har skett en del förändringar på medlemssidorna. Förhoppningsvis till det bättre. Jag tycker att du som är medlem skall ta dig en titt på insidan.

Resultatet av musikleken är släppt.
Vi skrapade ihop 35 poäng av de totalt 44 möjliga, vilket gav oss en delad 29:e plats, (vi delar den med 6 andra föreningar).  Segrarna var mycket duktiga, de plockade hem 42 av de 44 poängen!
Se NBV:s sida för mera detaljer

 

25/1 Heimdals Bygdegille planerar att åka på en fyra dagars bussresa till ön Bornholm den 5-8 Juli. Avresa tidigt på torsdag och hemkomst söndag kväll.
Boende i stuga på Gallökken camping nära Rönne och många trevliga utflykter är planerade.
Vi skall lämna definitivt besked den 15 februari till stugvärden, så senast den 14 februari behöver vi besked ! Anmälan till ö-rådet bestående Gunni och Lennart B.
(För mer information se medlemsidan)
24/11 Nu har dom räknat om resultatet på Pumpentävlingen och gissa vem som vann !!
Facit  
Resultatlista
17/11 Grattis Heimdals! En hedrande andraplats i Pumpentävlingen. Resultat och frågor 2006 finns här.
3/10 Om ni tittar under aktiviteter så ser ni att julavslutningen är flyttad till den 15:e och att det blir trådslöjd den 8:e December.
På medlemssidorna har jag lagt in foton från midsommardansen.
På fredag är det Kulturnatta och då hoppas jag att vi ses i Nordengården.
20/8 Årets Ö-resa och kom igång aktivitet.
Det blir en tur på havet i år till Göteborgs södra skärgård med besök på Donsö, Styrsö och Vrångö. Anmälan sker till
Gunni eller Lennart B.
För detaljerat program se medlemsid
an.
9/12 Den vackra sommaren börjar ta slut så jag har tittat på höstaktiviteterna.
Dansen kör gång den 1 September i Nordengården som vanligt och ni är alla hjärtligt välkomna!
14/3 Heimdals fick inte vara med på Musikleken i år pga. att det var Heimdals som ställde frågorna.
Svaren på de lite kluriga frågorna finner ni här på NBV:s hemsida.
Vi gratulerar det vinnande laget som kom från Härnösand.
19/11 Juldansen på Liseberg har fått nya tider.
Dec 22 Torsdag
kl 16.30 , 17.30 , 18.30.
Dec 23 Fredag
kl 15.30 , 16.30 , 17.30.
Vi dansar som förra året framför musikcaféet. Väl mött!
11/9 Höstterminen har rivstartat och vi har redan hunnit med två trevliga och nyttiga träningskvällar.
Heimdalare missa inte vår lilla utflykt till Liseberg den 25:e september kl 16.00. Glöm inte regnrocken - Kållerado ni vet.....
18/7 Nu har ni säkert semester och fullt upp på stranden med bad och båt men om ni har en stund över så tittar in på Gräfsnäsgården en kväll så finns det aktiviteter där. Se vår aktivitets sida. Heimdals har kaffeserveringen den 25 :juli !
5/4 Hej allihopa - våren är här!
Titta lite extra på aktivitets sidan. Där finns det nu chans att anmäla sig till Ölandsutflykten med buss den 30:e Juni och glöm inte bort våra Norska vänner som kommer den 25:e juni.
30/11 Tänk vad snabbt en termin kan gå. Nu på fredag är det redan dags för vår julfest. Hösten har gått fort kanske delvis för att vi har haft en gammaldans kurs med en massa trevliga deltagare.
Idag har jag lagt ut vårens preliminära program på plats under aktiviteter.
Men först skall vi juldansa på Liseberg den 22:e och 23:e december. Vi ses!
20/8 Nu i höst, varför inte börja dansa ?
Vi har nybörjarkurs i gammaldans!
Fredag 19.30-21.00 i Nordengården, Stockholmsgatan 16, Göteborg
Start 15 oktober.
Avgift 200kr/8ggr (15/10 gratis)
Anmälan :Lennart Lindgren tel. 031-268284
19/4 Vi har turen att vara inbjudna till Skiptvets Leikarring precis när Norge firar sin nationaldag den 17 maj i år. Ni som är intresserade av  Skiptvet i Sydnorge kan titta på den här länken för att lära känna denna norska kommun.
18/12 Ett litet jultips om ni får dans-abstinens. Titta på folkdansvideo på denna hemsida.

God Jul !

 

3/12 Nu är det bara en gång kvar att träna den här terminen. Kom ner på fredag så får du kanske se både tomte och lucia.
Jag har uppdaterat länksidan på en ide från Åke.
Kolla in den Australiska föreningen Heimdal eller varför inte den norska tidningen Heimdals Nytt. På begäran så har även hund och katt hamnat där igen.
23/11 Grattis !
Heimdals har hamnat högst upp på resultatlistan från PUMPEN tävlingen. Ett gäng Heimdalare samlades i Kärraskolans datasal och lyckades med hjälp av diverse böcker och sökmotorer hitta svaren på tävlingsfrågorna.
Se själva om ni inte tror det...PUMPEN
6/10 Ni har väl inte missat kulturnatta ! I så fall är det inte försent ännu - det är nu på fredag.
Fredagen den 10:e Oktober slås dörrarna upp till Nordengården på Stockholmsgatan 16 och alla kulturintresserade kan vara med oss i Heimdals Bygdegille fram till midnatt. Se programmet.
3/10 Vi hade besök från Skiptvets leikarring från fredagen den 19:e till söndag den 21:e september. Tack för en trevlig helg med god stämning och ett speciellt tack till kommittén. Se gästboken där har Karin o Haldor skrivit en hälsning.
29/8 Webbmaster önskar er välkomna tillbaka efter sommaruppehållet. Nu är höstens aktiviteter införda på Aktivitetssidan.
Det som är först ut är ett besök från Norge som kommer fredagen den 19 september. Passa på att ringa Gunni och anmäl er som värdar. Varför inte passa på tillfället att få nya kontakter i vårt grannland. Ni kan förbereda er genom att studera deras hemstad Skiptvet.